Rase CainiRase De Caini     Toate Rasele De CainiToate Rasele De Caini     Voteaza CainiVoteaza Caini  
guest : de unde ati luat cainii astia sa imi bag in ei , guest : CAINI MAI FRUMOSI N ATI AVUT??? , guest : ... , guest : ...'MNgwkr , guest : buldog , guest : e tare clasnâu cinele , guest : amstaf , guest : birouldecredite.ro , guest : patrocle , guest : -1' Daca vrei sa vorbesti pe site scrie ceva in casuta din partea dreapta unde scrie "mesajul tau aici ..." si apoi apasa butonul go :)     Alege TvOnlineLive.Ro Pagina De Start Actualizeaza Mesajele

     Caini De Rasa : Ciobanesc De Bucovina
Rating: 8.02 (9469 voturi)
Ciobanesc De Bucovina


Talie : Mare
Tara de origine : Romania
Culori : Pe un fond de culoare alba sau alb murdar se gasesc pete (baltaturi), sure de diferite nuante, negre sau negre cu tente ruginii (culoarea ancestrala intalnita inca la exemplarele izolate care au scapat procesului de selectie si ameliorare).
Inaltime : Mascul 68-78 cm (ideal 71-75 de cm); femela 64-72 cm (ideal 66-68 cm)
Greutate : Mascul 43-55 kg ideal 48-50 kg; femela 35-50 kg ideal 40-45 kg
Durata :
Boli : Torsiunea de stomac, displazia de sold, maladia cotului
Temperament : Echilibrat, calm, credincios stapanului si turmei pe care le apara uneori pana la sacrificiu. Fara frica in teritoriu sau de ,,lucru", calm si disciplinat alaturi de stapan in centrele populate. Iubeste copiii si devine agresiv numai la nevoie.

   Caracteristici: Caine de talie mare, impunator, semet, mandru. Dimorfismul sexual este bine marcat. Cap masiv, portul sau este usor ridicat in raport cu linia spatelui. Stop este usor marcat.
   Urechi sunt prinse relativ sus, in forma de "V", cu extremitatea usor rotunjita, cazute si bine apropiate de obraji; amputarea lor este interzisa. Greabanul este putin marcat. Spate este bine sustinut si foarte musculos.
   Piept este lat si inalt, atingand nivelul coatelor; coaste bine arcuite. Gatul este de lungime potrivita, gros si puternic, lipsit de salba. Corpul este masiv, viguros.
   Coada esteprinsa destui de inalt; in repaos, este purtata jos, atingand punctul jaretului sau chiar mai jos; cand cainele este atent sau in actiune, ea este purtata ridicata, in forma de secera. putand depasi nivelul spatelui; amputarea este interzisa.
   Membre au osatura puternica. Pielea este groasa, bine aplicata, de culoare cenusiu-inchis.
   Parul este scurt pe cap si pe fata anterioara a membrelor; pe corp, parul este abundent, drept, mai gros si mai dur, atingand o lungime de 6-9 cm; subparul este mai scurt si mai des, de culoare mai deschisa; pe gat, parul este mai lung si formeaza o coama; pe fata posterioara a membrelor, parul formeaza franjuri de lungime moderata; coada este stufoasa, fiind acoperita de un par mai lung si mai gros.
   Utilizare: Caine ciobanesc pentru turmele de oi si pentru bovine. Excelent caine de paza. La formarea si dezvoltarea acestei rase au contribuit: Caracterele de pazitor si msotitor a turmelor, comportament care au facut-o utila;
   
   
   

Trimite si prietenilor tai acest catelus: Yahoo Messenger (pot fi selectati mai multi prieteni)

Trimite-le si prietenilor tai aceasta poza cu catei:
Rase De Caini : Ciobanesc De Bucovina -> http://www.rasecaini.ro/RaseDeCaini/Bucovina SUPER  Cei Mai Frumosi Caini:

Privacy Policy
      Ciobanesc De Bucovina    Ciobanesc Carpatin    Ciobanesc Caucazian    Ciobanesc Mioritic    Bulldog Francez    Poze Caini    Rase Caini    Poodle    Poodle Standard    PitBull    Pechinez Imperial    Malamut
Ciobanesc De Bucovina, Caini, Rase Caini, Rase De Caini, Caini De Rasa, Poze Caini, Caini Ciobanesti, Caini De Vanzare, Vanzari Caini, Rase De Catei, Caini Rase, Rase Catei